piątek, 6 lutego 2015

Ciasteczka owsiane.

Tak wyglądają moje ciasteczka owsiane. Przepis polecam wszystkim perfekcyjnym gospodyniom domowym. Ma dwa stałe elementy: płatki owsiane i mleko.
składniki:
płatki owsiane (w dowolnej ilości)
mleko  
ziarna, owoce suszone, miód


Płatki owsiane zalewam mlekiem i zostawiam na jakiś czas, aby zmiękły.
Dosypuję to, co akurat mam w domu:
słonecznik, orzechy, amarantus,
rodzynki, żurawinę, suszoną morelę
jako "sklejacz" albo zmiksowany banan, albo jajko (wolę banana)

Jeżeli mam mało owoców i banana, dodaję łyżkę miodu. Dla słodkości.

Nakładam łyżeczką na papier do pieczenia rozłożony na blasze. Piekę w temperaturze 180 stopni, aż zaczną pachnieć i nabiorą ładnego koloru.

Ciasteczka za każdym razem inaczej smakują, ale zawsze są pyszne, wystarczająco słodkie i ZDROWE!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz